Nooit tekenden meer ondernemers een starterscontract

Fry Willy tekende een starterscontract en heeft het zich niet beklaagd
Wannes Nimmegeers Fry Willy tekende een starterscontract en heeft het zich niet beklaagd
Het afgelopen jaren hebben 92 ondernemers een starterscontract getekend. Dat is een verpulvering van het record van 2018 toen 70 ondernemer de hulp van de stad inriepen om hun zaak op te starten.

“We hebben het ons niet beklaagd”, zeggen Pieter Beernaert en Ciska Terryn van Fry Willy in de Hoogpoort. “Zo’n starterscontract heeft natuurlijk als voornaamste voordeel dat je een subsidie kan krijgen. Maar je krijgt ook begeleiding van de stad. Al moet je het natuurlijk nog altijd zelf doen. Concreet moet je een hele bundel papierwerk doorploeteren met de verwachtingen voor de eerste drie jaar, wat je precies gaat doen, enzovoort. Dat document wordt dan weer bestudeerd door een comité dat beslist of je steun krijgt of niet. Het is wat werk, maar het is de moeite waard.”

Hogere slaagkansen

De Fish & Chips-zaak van Pieter en Ciska opende tien maanden geleden de deuren en draait goed. “We kunnen onze rekeningen betalen en houden er nog wat aan over. Meer kunnen we niet vragen.” Bij de stad is men opgetogen over de steile opmars van de starterscontracten. Tien jaar geleden bestonden die contracten ook al maar toen werden elk jaar  slechts 30  tot 40  contracten getekend.  “Uit navraag blijkt dat de meeste nieuwe starters met ons in contact komen via anderen met een starterscontract. De mond-tot-mondreclame werkt zeer goed”, zegt schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld). “De starters blijken ook tevreden te zijn over het verloop en de feedback van het comité. Normaal gezien kunnen we maximaal 12 dossiers per maand afhandelen maar we moeten onze limiet regelmatig aanpassen door de grote toestroom. De slaagkansen per dossier zijn nu ook hoger dan vroeger.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mike Dobbelaere

    Maar maar het circulatieplan ging Gent toch dood maken en elke handelszaak de stad uit jagen??