Nog triester dan het echte kerstverhaal: nu zelfs geen stal meer voor Jozef en Maria

Het meest trieste kersttafereel van het land: geen stal en geen kribbe.
RV / FB Het meest trieste kersttafereel van het land: geen stal en geen kribbe.
Er was geen plaats meer in de herberg, en dus beviel Maria van het kindje Jezus in een stal, omringd door een os en een ezel. Maar de Jozef en Maria van Oostakker zijn er nog erger aan toe. Die hebben zelfs geen stal meer, want de straat waar die bewaard wordt, ligt open. En dus staat het kerstkoppel in de regen.

Al meer dan 30 jaar staat er een kerststal op het plein van Oostakker, met dank aan de plaatselijke KWB. Maar dit jaar is er géén stal. Reden: die constructie wordt bewaard in de Bredestraat, en door wegenwerken in de buurt kunnen ze er niet bij. De mensen van de KWB zijn bang dat ze zich zullen vastrijden in de modder. Dus staan Jozef en Maria nu triest kou te lijden op het plein van Oostakker, zonder stal, in de regen. Een kribbe hebben ze ook al niet. Niet nodig, want een kindje Jezus ligt er ook niet, dat werd in de loop van de voorbije jaren al meermaals gestolen. Of er volgend jaar een stal zal zijn is nog niet duidelijk, want dan wordt het plein zelf heraangelegd.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Van de Kerckhove

    Oostakker,het meest vergeten dorp rond gent dus niet alleen met Kerst een triestig verhaal.

  • Johan Vervaeck

    T'is dan ook niet de moeite dat de Drie Koningen langskomen om iets te drinken.