Nog één dag Patersholfeesten

Over de koppen lopen in Oudburg.
VDS Over de koppen lopen in Oudburg.
Vandaag sluiten de Patersholfeesten 2019 af, met een kaarskensstoet om middernacht. Maar voor het zover is, is er nog een volledige dag entertainment voorzien, met muziek een en grote rommelmarkt.

Die rommelmarkt is vanmorgen om 8 uur al gestart, en concentreert zich rond het Sluizeken en aanpalende straten. Tot 16 uur is het een waar snuisterparadijs. Concerten zijn er op het Kaatsspelplein, met onder meer Norbert Detaye (12 uur) en aan de Viersprong, met onder meer violist Mikhail Bezverkhni (14 uur). Ook de binnentuin van het Huis van Alijn is nog open tot 20 uur. Om 20.30 uur is er het slotconcert op het Kaatsspelplein, voor de 35ste keer op rij door het ‘huisorkest van het Patershol’, ondertussen een begrip in traditional jazz-middens. Om 24 uur vertrekt op datzelfde plein de afsluitende kaarskensstoet. De weerman belooft het vandaag droog te houden, en dat was ook vrijdag- en zaterdagavond al zo. Tot nu is het dus gezellig druk geweest, met op piekmomenten zelfs een beetje ‘over de koppen lopen’ in Oudburg. Die straat behoort officieel niet tot de dekenij Patershol en dus tot de Patersholfeesten, maar daar trekken bezoekers zich uiteraard niks van aan. Het volledige programma vindt u hier.

Een optreden aan de Viersprong
VDS Een optreden aan de ViersprongReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.