Nieuwe regering heeft nog vier maanden om nieuwe Oost-Vlaamse gouverneur te vinden

Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere gaat over vier maanden met pensioen.
Provincie Oost-Vlaanderen Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere gaat over vier maanden met pensioen.
Nu de nieuwe Vlaamse regering in haar plooi valt, moet ook de zoektocht naar een nieuwe Oost-Vlaamse gouverneur hervatten. De provincie Oost-Vlaanderen stelt het al sinds november 2018 zonder gouverneur. Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere (64) gaat over exact vier maanden met pensioen.

De opvolger voor Jan Briers zou volgens een nieuwe onafhankelijke en objectieve procedure aangesteld worden. Uit de tests kwam volgens N-VA Wim Leeman als beste uit de bus, de directeur van de stad Aalst. Hij werd voorgedragen, maar Open Vld betwistte de uitslag en schoof Carina Van Cauter naar voor. Hoewel Van Cauter afhaakte kwam de regering er nooit meer uit,  pogingen om het dossier alsnog vlot te trekken ten spijt.

Uiteindelijk werd Didier Detollenaere gekozen als waarnemend gouverneur. Hij was de arrondissementscommissaris onder Jan Briers en wist dus perfect hoe de vork in de steel zat. Maar Detollenaere heeft bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hij wordt op 1 februari 2020 namelijk 65 jaar en dan moet hij stoppen.

“Ik heb nog geen nieuws ontvangen dat er al zicht is op een vervanger”, zegt Detollenaere. “Ik vermoed dat de nieuwe Vlaamse regering nu nog andere zaken aan het hoofd heeft. Maar ik ga er wel van uit dat er de komende weken toch over gepraat zal worden”, zegt hij. “Maar het klopt, het zijn dezelfde partijen die er de vorige keer niet uit geraakten dus hopelijk lukt het deze keer wel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.