Nieuwe Gentse restaurants scoren goed in Gault&Millau

Eigenaar Geert De Paepe met chef-kok Gilles Bogaert en medechef Annelies Lowies in Taxi's.
Wannes Nimmegeers Eigenaar Geert De Paepe met chef-kok Gilles Bogaert en medechef Annelies Lowies in Taxi's.
Van de Gentse restaurants die in de restaurantgids Gault&Millau zijn opgenomen, zijn er vier nog maar een paar maanden open.

Door 73 in de Hoogstraat opende pas in september en scoort nu al 12 punten in de Gault&Millau. De bezieler van het restaurant is Arcelo Ballardin, de chef van sterrenzaak OAK in dezelfde straat. Eric Ivandis, die vier jaar lang sous-chef was van Ballardin in OAK, kookt er huislijke ‘comfort food’.

Even jong is Een Twee Vijf in de Molenaarsstraat. De gastropub van Tomek Mroszczak, de voormalige kok van bier- en eetcafé Ganzerik in de Druifstraat, scoort ook meteen een 12.

Taxi’s en Üpper openden in juli in de oude V-Taxloods in de Zuidstationstraat met finedininggarage Taxi’s op de benedenverdieping en vleesrestaurant Üpper op het eerste. Chef Gilles Bogaert en eigenaar Geert De Paepe zien beide restaurants meteen na de opening al in de gids verschijnen met een mooie 13 punten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.