Nieuwe buurtsporthal op Tondelier geopend

Schepen Sofie Bracke opent de nieuwe buurtsporthal op Tondelier.
Didier Verbaere Schepen Sofie Bracke opent de nieuwe buurtsporthal op Tondelier.
Op de Tondelierlaan in Gent werd zaterdagmiddag de nieuwe buurtsporthal Tondelier geopend. Schepen Sofie Bracke (Open Vld) mocht als eerste de deur openen met een QR Code. De sporthal staat immers open voor de hele buurt.
Schepen Sofie Bracke opent de nieuwe buurtsporthal op Tondelier met een QR code.
Didier Verbaere Schepen Sofie Bracke opent de nieuwe buurtsporthal op Tondelier met een QR code.

“De nieuwe buurtsporthal in het Rabot is een volwaardige omnisporthal in het hartje van de nieuwe wijk Tondelier. Het is niet de grootste van Gent maar wel een sporthal voor en door de buurt, wat betekent dat vooral buurtbewoners er zullen sporten én er de kans zullen krijgen om sportinitiatieven voor de buurt te ontwikkelen. Drie buurtsportwerkers staan hen bij om nieuwe sportactiviteiten of andere initiatieven te organiseren”, legt schepen Sofie Bracke (Open Vld) uit.

Nieuwe buurtsporthal Tondelier in Gent geopend met een wedstrijd tussen FC De Buurt en VK Tondelier.
Didier Verbaere Nieuwe buurtsporthal Tondelier in Gent geopend met een wedstrijd tussen FC De Buurt en VK Tondelier.

De sporthal heeft een volwaardig minivoetbal-, volley-, basket- en badmintonterrein en er is een polyvalente ontmoetingsruimte. Er zijn ook vijf kleedkamers. FC De Buurt met voetballers uit de onmiddellijke omgeving mocht de sporthal openen met een match tegen VK Tondelier, een gelegenheidsploeg van medewerkers van Tondelier die de nieuwe woonsite ontwikkelde. Giulia, dochter van burgemeester Mathias De Clercq, gaf de aftrap van de match.

Nieuwe buurtsporthal Tondelier in Gent. De aftrap van de wedstrijd werd gegeven door Giulia, de dochter van burgemeester Mathias De Clercq.
Didier Verbaere Nieuwe buurtsporthal Tondelier in Gent. De aftrap van de wedstrijd werd gegeven door Giulia, de dochter van burgemeester Mathias De Clercq.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.