Nieuw dienstencentrum van Oostakker: een open gebouw met houtskelet en glas

Het dienstencentrum zal één centraal punt hebben met drie grote delen.
evr-Architecten Het dienstencentrum zal één centraal punt hebben met drie grote delen.
Oostakkerdorp krijgt in de nabije toekomst een grondige facelift. Het Gentse bureau evr-Architecten ontwierp een nieuw dienstencentrum, een modern gebouw met veel glas en een houtskelet. Een open publieke ruimte met veel lichtinval.

Het nieuwe dienstencentrum zal werken met een centraal punt, waaruit je tal van diensten zal kunnen bereiken: het politiekantoor, het loket burgerzaken, de ontmoetingsruimtes van het OCMW, de bibliotheek, een cafetaria, de danszaal, het computerlokaal en de personeelsruimtes. “Op die manier blijft het overzichtelijk. Alles zal rond deze centrale zone worden onderbracht in drie grote delen. Elk deel krijgt zijn specifieke troeven en sfeer”, aldus evr-Architecten.

Het gebouw zal veel lichtinval hebben.
evr-Architecten Het gebouw zal veel lichtinval hebben.

“Het zal een belangrijke rol spelen binnen de heraanleg van de publieke ruimte van Oostakker Dorp”, klinkt het. Het gebouw op de hoek zal het dorpszicht grondig veranderen, zoveel is duidelijk. “Het neogotische gemeentehuis van Oostakker wordt gerestaureerd en maximaal gerespecteerd. De overige ‘aanbouwsels’ worden volledig weggenomen en vervangen door een nieuw gebouw. Het wordt een schakel tussen het Sint-Laurentiuspark en het groene Dorpsplein. De twee gevels zullen evenwaardig zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.