Neuzenverkopers slaan handen in elkaar

CARL EN NELE ORGANISEREN OP 15 SEPTEMBER NATIONALE CUBERDONDAG

Carl Demeestere en Nele Damman organiseren een neuzendag met producten die van neuzen gemaakt zijn.
Foto Wannes Carl Demeestere en Nele Damman organiseren een neuzendag met producten die van neuzen gemaakt zijn.
Opvallende verschuivingen bij de neuzenverkopers op de Groentenmarkt. Neuzenman Carl en neuzenvrouw Nele gaan voortaan samenwerken. Die samenwerking komt er nadat neuzenverkoper Sonny de stek van Nele wist in te pikken. "We willen tonen dat we ook kunnen samenwerken en nodigen onze concurrenten uit voor de nationale neuzendag", zegt Carl.

De kramen van de vier cuberdonverkopers stonden gisteren voor het eerst op hun nieuwe stek. Aan bakkerij Himschoot staan voortaan twee kramen van Sonny, terwijl aan de andere kant van het plein de kramen van Carl Demeestere en Nele Damman staan, voor wat binnenkort het Belgian Artisanal Center (BAM) moet worden. "We zullen om beurten een kraam uitbaten en soms tegelijkertijd", legt Carl uit. "Nele verkoopt neuzen van Geldhof en ik van Confisserie 2000. Zo kan iedereen de neuzen van zijn voorkeur vinden."

Neuzendag

Dat de twee gaan samenwerken, is opmerkelijk. Nele nam destijds de plek van Carl in toen die problemen kreeg met de stad. "Maar tussen ons is er nooit oorlog geweest. Ik had met wrok kunnen rondlopen, maar wat win je daar mee? We willen tonen dat we wel kunnen samenwerken zonder de minste problemen", zegt Carl. Hij organiseert op 15 september de nationale neuzendag op de Groentenmarkt. "Daar zal iedereen alle afgeleiden van neuzen kunnen proeven en dat is al heel wat. Van bier tot paté. Ook Sonny mag gratis een kraam komen zetten. Ik wil tonen dat het maar eens gedaan moet zijn met die neuzenoorlog. Iedereen is dat beu: ikzelf, het stadhuis, de klanten..."

Ruimte

Toch lijkt de animositeit tussen de verschillende kampen nog niet verdwenen te zijn. "Er is al genoeg gepalaverd over de neuzekesoorlog dat ik liever niet te veel zeg over wat er gebeurd is. Ik heb mijn vorige standplaats opgezegd omdat de persoonlijke aard van de concurrenten het niet toeliet in een correcte sfeer en met respect voor mezelf en mijn product een eerlijke concurrentiestrijd aan te gaan", zegt ze.


We gingen ook even checken of de toenaderingspoging van Carl effect heeft. "Een gratis kraam op de neuzendag? Dat gaan we toch niet doen", reageert verkoper Younes Benzaza. "Er is nu wat ruimte tussen ons en dat is prima zo. We gaan niet weer net naast elkaar neuzen gaan verkopen. Elk zijn stek, dat lijkt mij het best zo. Wij willen ons toeleggen op de verkoop van de beste neuzen, niets meer en niets minder."