Nederlandse site 'Gentstudent' bezorgt drugspakketjes

De site van gentstudent.nl: kies maar uit.
Foto Sam Ooghe De site van gentstudent.nl: kies maar uit.
Een Nederlands internetbedrijfje dat wiet verkoopt en levert, draagt de naam 'Gentstudent'. De visitekaartjes van de site circuleren zelfs in middelbare scholen. "Maar we kunnen er weinig tegen doen", zegt de Gentse politie.

"Lage prijzen, vertrouwen en snelle levering van onze producten." Het klinkt als de slagzin van een kledingsite, maar ze is in werkelijkheid van het Nederlands internetbedrijfje Gentstudent.nl, dat wiet verkoopt en aan huis levert.


De naam van de site komt van een gelijknamig Snapchat-account dat al drie jaar bestaat en enorm populair is onder studenten. "De naam Gentstudent doet bij alle studenten een belletje rinkelen. Het is een instituut", klinkt bij de Nederlandse dealers. "En studenten in Gent zijn ons voornaamste doelpubliek. Daarom kozen we die naam." Ondertussen circuleren al kaartjes van de site met contactgegevens op hogescholen, de universiteit en zelfs op middelbare scholen. De beheerders van het snapchat-account hebben voor de duidelijkheid niets met de handel te maken.

Machteloos

Burgemeester Daniël Termont is niet opgezet met de naam van het bedrijf. "Dat de naam van Gent gebruikt wordt voor deze doeleinden, is onaanvaardbaar. Dit kan niet." Al lijken het stadsbestuur en de politie machteloos te staan. "We kennen het bedrijf", zegt de Gentse politie, "maar je mag drugs bestellen vanuit het buitenland. Wij kunnen in dit geval enkel optreden wanneer iemand de visitekaartjes verspreidt. De drugs zelf circuleert via anonieme pakjes met transportbedrijf PostNL. We kunnen niet al hun voertuigen controleren." PostNL was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. (OSG)