Nachtwinkel werd plots apotheek

opkuis van de Vlasmarkt, Gentse feesten
Wannes Nimmegeers opkuis van de Vlasmarkt, Gentse feesten
Om een stunt zit hij nooit verlegen, Edmond Cocquyt Jr. Terwijl de meeste pleinen al bezig waren met de afbraak, bouwde hij zijn ‘nachtwinkel’ om tot apotheek.

In het buskot van Sint-Jacobs hield hij de voorbije week een alternatieve ‘nachtwinkel’ open, waar je blikken bier kon kopen die een euro goedkoper waren dan op het plein. “We doen ons eigen concurrentie aan, maar we moeten en zullen een stuk van de koek van die nachtwinkels binnenhalen”, klonk het toen. Een ludiek protest dus tegen nachtwinkels die niks bijdragen tot de Feesten maar wel met een deel van de inkomsten gaan lopen. Maar maandagochtend was de nachtwinkel plots een apotheek. ‘Farmacie’, stond er op, en in aanbieding was onder meer Dafalgan, pleisters tegen blaren, condooms en vaseline. Echt verkopen mocht uiteraard niet, maar grappig was het wel.

Edmond Cocquyt Jr bij zijn koopwaar
VDS Edmond Cocquyt Jr bij zijn koopwaarReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.