Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitengedeelte zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

De heropening van het buitengedeelte Lago Rozebroeken wordt enthousiast onthaald.
Yannick De Spiegeleir De heropening van het buitengedeelte Lago Rozebroeken wordt enthousiast onthaald.
Op de eerste dag van de heropening zat het buitenzwembad en –terras van de Rozebroeken vandaag al meteen vol. De bezoekers zijn opgetogen dat ze opnieuw terecht kunnen op hun vertrouwde stek. “We blijven openstaan voor een dialoog met de klagende buur, maar we wilden onze klanten niet langer laten wachten”, zegt Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozebroeken.

Twee glazen roséwijn, fristi of kriek voor de prijs van één en dat twee uur lang. Om hun trouwe klanten te bedanken voor hun geduld en de steunacties die ze de voorbije weken op poten maanden op poten zetten, trakteerde Lago Gent zaterdagavond op een roze ‘Happy Hour’. Zowel het buitenzwembad, het terras als de speeltuin stroomden meteen vol.

Centrummanager Philippe De Cock
Yannick De Spiegeleir Centrummanager Philippe De Cock

“We wilden niet langer wachten om open te doen. De tijdelijke sluiting was ons eigen initiatief om onze goodwill te tonen aan de klagende buur. De afgelopen weken hebben we verschillende voorstellen geformuleerd om tot een compromis te komen. Zo stelden we voor om buiten geen drank meer te serveren na 22 uur, de buitenbaden op een deftig uur te sluiten en geen versterkte muziek te spelen, maar dat bleek onvoldoende voor de buur”, doet centrummanager Philippe De Cock zijn verhaal. “Ook nu blijven we bereid tot een dialoog, maar we wilden onze klanten de buiteninfrastructuur niet langer ontzeggen. De vele steunacties hebben ons gesterkt in de overtuiging dat heel veel mensen achter ons staan. Bovendien was de sluiting van het terras tijdens de Paasvakantie sowieso een financiële aderlating.”

Het buitenzwembad werd vandaag al druk gebruikt.
Yannick De Spiegeleir Het buitenzwembad werd vandaag al druk gebruikt.
Speeltuin Rozebroeken.
Yannick De Spiegeleir Speeltuin Rozebroeken.

Ook bij de initiatiefnemers van de Facebookgroep ‘Red het Rozebroeken-terras, speeltuin en buitenactiviteiten’ halen ze opgelucht adem. “Uiteraard zijn we tevreden dat alles terug open is, al blijft de onzekerheid hangen omdat de buur nog steeds kan beslissen om het vonnis te betekenen. We hopen dat de stad, Lago en de betrokkene toch tot een permanente oplossing kunnen komen. We hebben vertrouwen in een goede afloop”, zegt Gijs Verstraete.

Lieve Willems, in het dagelijks leven ‘samenleefcoach’, plaatst roze konijntjes in de plantenbakken van het terras. “Ik hoop dat binnen een steeds verder gepolariseerde maatschappij fouten in gewestplannen ondergeschikt worden aan de samenhang en het welbevinden van duizenden mensen. De Rozebroeken staan voor wat ons hier in de buurt verbindt en niet wat ons verdeelt. Dat moeten we koesteren.”

Roze konijntjes om de heropening te vieren.
Yannick De Spiegeleir Roze konijntjes om de heropening te vieren.
De heropening van het buitengedeelte Lago Rozebroeken wordt enthousiast onthaald.
Yannick De Spiegeleir De heropening van het buitengedeelte Lago Rozebroeken wordt enthousiast onthaald.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.