Na grote knokpartij: verhoogd politietoezicht aan Blaarmeersen, actieplan in de steigers

De politie nam vorig weekend acht betrokkenen mee, waaronder minderjarigen.
OSG De politie nam vorig weekend acht betrokkenen mee, waaronder minderjarigen.
De Gentse politie houdt sinds de serieuze vechtpartij van vorige week verhoogd toezicht in de Blaarmeersen. Bij goed weer zullen er nog meer agenten aanwezig zijn. Intussen staat een actieplan in de steigers.

Vorige week maandag, op 22 april, mondde een broeierig verlengd paasweekend uit in een knokpartij met zo'n vijftig betrokkenen. Een achttal jongeren werd meegenomen en bestuurlijk aangehouden. Het zou volgens de informatie van onze redactie gaan om de climax van spanningen tussen Brusselaars en Gentenaars. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) reageerde ontzet op de vechtpartij en beloofde het probleem meteen aan te pakken. “De Blaarmeersen is van ons allemaal”, liet De Clercq optekenen.

Toezicht en actieplan

“We hebben kort op de bal gespeeld", klinkt een week later op het kabinet van de burgemeester. “Kort na het incident hebben onder meer de politie, terreinbeheerder Farys, de sportdienst en het jeugdwelzijnswerk rond de tafel gezeten. Aan hen heeft de burgemeester een concreet plan van aanpak gevraagd om gelijkaardige incidenten in de toekomst te voorkomen.”

Volgende week staat al een tweede bijeenkomst gepland, waarbij de contouren van het plan duidelijk moeten worden. In tussentijd houdt de politie een extra oogje in het zeil, ook bij druilerig weer zoals dat van de voorbije dagen. Wanneer de zomerse temperaturen terugkeren, en daarmee ook de massa bezoekers, wordt de inzet nog opgedreven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michael Van Acker

    gratis voor Gentenaars, 50€ voor de rest.