Na brandstichting bij scoutsgroep SIK: "Help ons met de bouw van nieuwe lokalen"

De scoutslokalen werden verwoest door een aangestoken brand.
Scouts SIK De scoutslokalen werden verwoest door een aangestoken brand.
Voor de kinderen en leiding van scouts SIK uit Gent kende de zomer een pijnlijke afloop. Ze kregen te maken met brandstichting. Op 24 juli gingen hun lokalen in de vlammen op. Gelukkig was niemand aanwezig. Nu hopen ze op een duwtje in de rug zodat ze nieuwe lokalen kunnen bouwen.

Het was een moeilijk zomer voor scouts SIK. Hun lokalen aan de Ottergemsesteenweg gingen op 24 juli volledig in de vlammen op, er was ook enorm veel waterschade. Bij de brand vielen geen gewonden, maar het was een ferme klap voor de scoutsgroep. Ze kregen na de brand hulp van vrienden en familie om het terrein op te ruimen voor het nieuwe scoutsjaar,  de stad Gent zorgde voor een tijdelijk onderkomen. 

Maar ze laten zich niet doen. “We willen deze tegenslag gebruiken als springplank naar een nieuw gebouw”, klinkt het. “We dromen veel verder dan een volgende container. We willen investeren in een ecologisch lokaal voor alle kinderen, jongeren, ouders en buurtbewoners van onze wijk. Het moet een gebouw worden dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Door de verschuifbare wanden op het gelijkvloers kunnen we van twee lokalen één grote ruimte maken.”

Daarbij vragen ze voor een extra duwtje in de rug, “Ondanks de steun van de stad Gent, het geld van de brandverzekering en onze eigen middelen, kunnen we nog alle hulp gebruiken. Samen kunnen we een nieuwe toekomst bouwen voor scouts SIK, de kinderen, de leiding en iedereen uit de buurt.”

Als je de scoutsgroep financieel wil steunen, kan je storten op de rekening van Scouts en Gidsen Vlaanderen BE 55 4096 5041 4144 met vermelding BVG 5-378 NIEUW LOKAAL SIK GENT
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.