Na 37 jaar is de Vooruit klaar met verbouwen

Oude snoepwinkel Temmerman maakt voortaan deel uit van de Vooruit

Vooruit, verbouwing van de inkomhal en voormalige snoepwinkel
Wannes Nimmegeers Vooruit, verbouwing van de inkomhal en voormalige snoepwinkel
De oude winkel van confiserie Temmerman, de bekendste snoepwinkel van Gent, is voortaan een deel van de Vooruit. Het pand werd omgebouwd tot creatieruimtes en loges voor artiesten. “In 1982 zijn we begonnen met onze plannen om te verbouwen. Vandaag zijn we eindelijk klaar. We hadden zelfs nooit verwacht te kunnen beginnen”, zegt Vooruit-voorzitter Paul Teerlinck.

Temmerman is vandaag nog steeds een begrip, maar de winkel bevindt zich nu op de Kraanlei naast het Huis van Alijn. Veel Gentenaars herinneren zich de winkel vermoedelijk nog wel uit hun jeugd toen naast de Vooruit Gentse snoepen zoals ‘poepkes’, ‘muilentrekkers’ of ‘wippers’ verkocht werden.

“Toen we destijds hoorden dat de winkel te koop stond en misschien wel een woonhuis zou worden, wisten we dat we het pand moesten kopen. Als daar mensen kwamen wonen en die hadden overlast van onze artiesten dan konden we onze keet hier sluiten”, aldus Paul Teerlinck. En dus maakt de oude snoepwinkel nu deel uit van de Vooruit.

De voorbije 37 jaar zijn er nog heel wat nieuwe stukken aan de Vooruit toegevoegd zoals de fietsenstelling en terras en de gebouwen van een leegstaande supermarkt. “De verbouwing is dan wel afgerond, maar dat betekent niet dat alles achter de rug is. We zijn nog steeds bezig met de renovatie van onze Vooruit en dat is een werk zonder einde.”

Het kleine pand links van de Vooruit was vroeger de snoepwinkel Temmerman.
Wannes Nimmegeers Het kleine pand links van de Vooruit was vroeger de snoepwinkel Temmerman.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.