MPI De Oase krijgt nieuw gebouw op zelfde domein

De nieuwbouw moet vooral functioneel zijn, en op maat van de leerlingen.
RV / MPI De Oase De nieuwbouw moet vooral functioneel zijn, en op maat van de leerlingen.
Het internaat van MPI De Oase verhuist in 2021 naar een splinternieuw gebouw, op hetzelfde domein aan de Voskenslaan. De kinderen komen er terecht in een knappe nieuwbouw, ontworpen op maat en naar de behoeften van de leerlingen. De groene site moet bovendien voor rust en buitenspeelplezier zorgen.

De nieuwbouw zal het resultaat zijn van een publiek-private samenwerking tussen de GO! Scholengroep Gent en DBFM Scholen van Morgen. De lijn van de leefgroepenwerking van het MPI wordt ook doorgetrokken in het internaatsgebouw. Elke leerling heeft een plekje in een van de zes leefgroepen, opgedeeld volgens sociale weerbaarheid, mogelijkeden en talenten. Elke leefgroep heeft een eigen groepshandelingsplan én specifieke basiszorg. Het moet de leerlingen helpen elk op hun eigen tempo verder te kunnen ontwikkelen. De nieuwbouw komt op hetzelfde domein als het huidige internaat.

De groene buitenruimte moet zorgen voor rust en speelplezier.
RV / MPI De Oase De groene buitenruimte moet zorgen voor rust en speelplezier.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.