Moordkoppel wurgt minnaar en gooit hem halfdood in kanaal

Cidem en haar ex-man Tevfik riskeren dertig jaar cel.
Sam Ooghe Cidem en haar ex-man Tevfik riskeren dertig jaar cel.
“Iemand meenemen in de auto, wurgen en halfdood in het kanaal gooien, voor zeventien dagen van ontrouw. En geen greintje berouw tonen. Vreselijk.” Vandaag loopt in Gent het proces tegen een echtpaar dat in 2014 de minnaar van de vrouw zou vermoord hebben. De beklaagden riskeren dertig jaar cel.

Op 18 september 2017 vonden een fietser en sluiswacht het lichaam van Gentenaar Ozan Karagöz (22) terug in het kanaal Gent-Terneuzen, net over de Nederlandse grens. De man werd vier dagen eerder gewurgd en halfdood in het water gegooid. Uit de autopsie bleek dat hij nog naar adem zou gehapt hebben, maar enkel nog water binnengekregen had.

Hoofdverdachten zijn Tevfik (36) en Cidem S. (28), een toenmalig echtpaar uit Sint-Niklaas. Het slachtoffer en Cidem, de vrouw, hadden elkaar in juni 2014 leren kennen op dating-app Tango. Na wat geflirt kwam het tot een ontmoeting en seksuele contacten. In totaal duurde het overspel van Cidem zeventien dagen.

Minutieus voorbereid

Haar man, Tevfik S., kwam de ontrouw op het spoor en was ziedend. “Hij dacht maar aan één ding: doden. Hij herhaalde het tijdens zijn verklaringen meermaals. "Wie met een vrouw gaat lopen in mijn familie, gaat eraan." "Ozan Karagoz moest en zou sterven”, klonk het deze ochtend bij de advocaten van het slachtoffer. Tevfik en Cidem legden het bij, maar de frustratie richtte zich op de minnaar, Ozan Karagöz.

'Wie met een vrouw gaat lopen in mijn familie, gaat eraan'

Hoofdverdachte Tevfik

Op 14 september 2017 slaagde het koppel erin het slachtoffer mee te krijgen in hun auto. Ze reden naar Terneuzen en vermoordden Karagöz. Niet zomaar in een woeste bui, zo bleek. Op de gsm van Tevfik vonden speurders filmpjes terug van waterlopen. Hij wilde duidelijk de beste plek zoeken om het lijk te dumpen. Tevfik stuurde ook een dreigbrief en vroeg zelfs aan de moeder van Karagöz: “In hoeveel stukjes wilt u uw zoon hebben?” Op de avond van de moord kon het koppel hun kinderen kwijt bij familie en zetten ze hun gsm's uit. Na de feiten gooide Tevfik zijn sim-kaart weg. Alles was minutieus voorbereid.

Hallucinanter nog is een post van Tevfik op zijn eigen Facebookpagina: enkele dagen voor de moord, plaatste hij een foto van een kanaal, met een Turkse tekst die sprak over “een einde”. Wat leek op intimidatie, bleek een voorbode van een reële tragedie.

Als een film

Cidem zou meegewerkt hebben om haar huwelijk te redden. Het was meewerken met Tevfik, of een scheiding. “Het ultieme teken van loyauteit, was haar minnaar vermoorden”, zeiden de advocaten van Karagöz. “Niet dat Cidem er zoveel problemen mee had”, ging de procureur verder. “Ze zag het als een spel. In berichten met haar man zei ze letterlijk: ‘Ik voel me als in een film. Dit is mijn eerste grote rol.’”

Tijdens het proces van vandaag spelen Tevfik en Cidem elkaar de zwartepiet door. Na de feiten ging het koppel uit elkaar, omdat hun families ruzie kregen. Bij de twist kreeg één van hun broers een mes in de rug. Een grootvader bekocht het incident met een hartaanval. “In 2014 handelden ze als een hecht blok”, sprak de procureur. “Vandaag is het blok gebarsten. Maar dat neemt niet weg dat ze allebei moordenaars zijn. Niet een van de twee: neen, beiden.”

De beklaagden riskeren dertig jaar cel.

"In 2014 handelden ze als een hecht blok. Vandaag is het blok gebarsten", sprak de procureur op het proces.
Sam Ooghe "In 2014 handelden ze als een hecht blok. Vandaag is het blok gebarsten", sprak de procureur op het proces.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Vanquickelberghe

  Tja, het lijken weer allemaal echte belgen te zijn. Daardoor zal het gerecht wel weer een procedurefoutje maken, of te feiten weiden aan hun cultuur. Het gaat voor hun normaal zijn om in zulke situaties iemand te vermoorden.

 • A.M. VANACKER

  effectief 30 jaar cel geven voor beiden en onder geen enkel beding vervroegde vrijlating. zodat dergelijke hechte families het ook eens zouden voelen.

 • Roland Louf

  Allemaal de schuld van N-VA!!

 • ANN LIMBOS

  Wat een volkske hebben ze hier binnen gehaald.

 • Patrick Moorthamer

  Dat is hun cultuur die ze hoog mogen houden volgens de politiek met wat zijn ze bezig,díe man heeft zijn leven bekocht voor niets