Modestudenten voeren actie voor ‘Fair Fashion’ op Korenmarkt

Actie modestudenten op Korenmarkt.
Gianni Barbieux Actie modestudenten op Korenmarkt.
Op de Korenmarkt verzamelden deze namiddag een zestigtal studenten om actie te voeren voor een faire kledingindustrie in het kader van de ‘Fashion Revolution Week’.

Met hun actie herdenken de studenten de slachtoffers van de ramp in de Bengaalse textielfabriek in Rana Plaza die dag op dag zes jaar geleden het leven kostte aan 1.138 kledingarbeiders. “De zoektocht naar eerlijke mode leeft in Gent. Dit jaar zijn er, naast de Fair Fashion-winkels, acht organisaties en een grote groep studenten betrokken bij de Gentse Fashion Revolution Week.” stelt schepen voor Noord-Zuid, Tine Heyse. “Dat blijft nodig. De kledingindustrie is een van de meest arbeidsintensieve industrieën ter wereld, en toch blijven de mensen die onze kleren maken, verborgen voor ons. Textielarbeiders, vooral vrouwen, werken in onveilige omstandigheden tegen hongerlonen. Slechts een fractie van wat wij betalen voor onze kleding, gaat naar hun loon of naar betere arbeidsomstandigheden.” Meer informatie over het verdere programma van de Fashion Revolution Week is terug te vinden via http://fairfashionfest.be/.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.