Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw: “Stad kan niets beginnen tegen autofiets”

Stefaan Streulens rijdt met zijn autofiets zonder zorgen door de knips.
Yannick De Spiegeleir Stefaan Streulens rijdt met zijn autofiets zonder zorgen door de knips.
De stad kan niets ondernemen tegen de opmerkelijke autofiets die door Gent rijdt en door de knips mag. Stefaan Streulens bouwde het ding op basis van een quadrocycle zoals die aan de kust rondrijden en twee elektromotoren.

“Het voertuig is geen fiets, maar valt onder de categorie van de ‘rijwielen’. Dat wil zeggen dat het niet sneller gaat dan 25km/u, een beetje zoals een gocart of een bierfiets”, legt schepen Filip Watteeuw (Groen) uit. “Op zich mogen die de straat op komen en hebben die inderdaad geen nummerplaat nodig. We kunnen er als stad niet tegen optreden. Het ziet er mij ook niet het meest comfortabele voertuig uit. Laat het duidelijk zijn dat dit geen oproep is naar Gentenaars om massaal te beginnen knutselen.”
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris delanghe

  Watteeuw moet eens leren wat het verschil is tussen een auto en een overdekte velo. T' is daar precies nooit goed. Verbied alles en iedereen op straat. Schaf de Gentse feesten af en geef die middelen aan de lokale middenstand. De Gentenaars hebben niks aan de "Gentse" feesten, waar de echte Gentenaars van weg lopen. Laat maar de hele stad verloederen. Straks terug in de middeleeuwen. Het Gravensteen is straks meer dan hot en aktueel.

 • didier de coster

  vroeger elke week in weekend naar gent gaan shoppen , nu kom ik er al 8 jaar niet mer wegens spookstad , watteeuw , hij zal niet durven hoor , watteeuw moet eens een enquete laten invullen door de middenstand , ge valt omver van de terugslag sedert zijn verkeersplan ed , ne pipo ja

 • Willy Scholaart

  zou er een aangangwagen mogen aan komen?

 • hans scheire

  Tijden veranderen

 • bob jansens

  Hoe zit het met de verzekering van zo'n voertuig?