Mobilhomes moeten weg aan Watersportbaan

Te veel overlast door illegaal kamperen

Mobilhomes op de parking aan de Watersportbaan.
Gianni Barbieux Mobilhomes op de parking aan de Watersportbaan.
Omdat steeds meer mensen er ook overnachten, zullen mobilhomes binnenkort niet meer mogen parkeren aan de Watersportbaan. De kampeerders veroorzaken er te veel overlast en afval.

“Steeds meer mobilhomes vinden een parkeerplaats langs de Watersportbaan en op de gratis parking aan de Yachtdreef”, merkt gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open Vld) op. “Steeds meer mensen overnachten daar ook. Omdat er geen voorzieningen zijn, dumpen ze hun afval bij de roeiclub, en krijgt de club voortdurend de vraag om gebruik te maken van het sanitair.” 

Burgemeester Termont bevestigt het probleem. “De gratis parking aan de Yachtdreef is een aantrekkelijke plaats geworden voor mobilhomes, maar daar overnachten mag niet. We kunnen dat illegaal kamperen daar bestraffen met een GAS-boete, maar dan moeten er wel vaststellingen gedaan worden ’s nachts of heel vroeg in de ochtend. Omdat dat quasi onmogelijk is, hebben we besloten de parking niet meer beschikbaar te stellen voor mobilhomes. Binnenkort zal het Mobiliteitsbedrijf aangepaste verkeersborden zetten om de nieuwe parkeerregels aan te duiden. Zo zal meteen ook de afgeleide hinder van het wildkamperen, zoals sluikstorten, lawaai en geurhinder, verdwijnen. Mobilhomes kunnen wel nog steeds terecht op de camping van de Blaarmeersen. De plaatsen voor kampeerwagens waren daar tijdens de zomerperiode niet volzet.”

Mobilhomes op de parking aan de Watersportbaan.
Gianni Barbieux Mobilhomes op de parking aan de Watersportbaan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Houte

  Ze kennen niet eens het verschil tussen een caravan en een camper...

 • Marjan De muyer

  De camping Blaarmeersen is gesloten van 1/11 tot 1/4 en is daarbij ook nog duur als je er met 2 personen staat...je bent al snel 40 euro kwijt voor 1 nacht...goede mobilhome mensen droppen geen vuil...het zijn meestal de ... die vuil achterlaten

 • Guido Vermeersch

  Reizigers met een mobilhome laten geen vuil achter en hebben een eigen wc. Met mijn oude auto mag ik 't stad niet meer binnen, met de mobilhome niet meer parkeren, dan gaan we maar voor de winter naar Spanje, want daar zien ze ons graag komen. Dan niet zagen dat de middenstand geen werk heeft.

 • Maria Gebruers

  Zijn wel caravans die daar staan

 • Ron Van den Bergh

  Camperaars kennen inderdaad de regels, hebben meestal in hun camper een eigen douche en nemen hun afval mee. Is gewoon de bedoeling camperaars naar camping Blaarmeersen te dwigen. Zorg er dan voor dat daar voor campers speciale verharde plaatsen zijn en goedkopere tarieven .Ron van den Bergh