Minister De Crem brengt goed nieuws tijdens bezoek aan Gentse politie

Minister Pieter De Crem (CD&V) en de burgemeester.
OSG Minister Pieter De Crem (CD&V) en de burgemeester.
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft vrijdagavond een werkbezoek gebracht aan de Gentse politie. Hij beloofde een ontlasting voor de Gentse flikken, en zal zich engageren voor de nieuwe politiekazerne.

De Crem werd uitgenodigd door burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) en liet zich grondig informeren over de uitdagingen en verzuchtingen van de Gentse politie. Prioriteit nummer één is de grote werklast van de agenten verminderen. De Crem liet alvast weten dat de bewaking van de gerechtsgebouwen tegen het einde van dit jaar naar de federale politie gaat. Dat betekent al snel een tiental lokale politiemannen die opnieuw de Gentse straat op kunnen. 

Een tweede verzuchting van de flikken is het uitblijven van de politiekazerne, die naast het gebouw van de federale politie moet komen op de Groendreef. De Regie der Gebouwen ligt echter al een tijdlang dwars. De Crem sprak vrijdag tijdens zijn bezoek zijn engagement uit om samen met bevoegd minister Geens het dossier te deblokkeren. Tot grote tevredenheid van burgemeester De Clercq, die van de kazerne zijn stokpaardje gemaakt heeft. De minister sloot zijn werkbezoek af door samen met de burgemeester een C.R.A.S.H.-controle van de Gentse politie te bezoeken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.