Minder volk

Kurt Burgelman
Wannes Nimmegeers Kurt Burgelman

De Gentse Feesten jaargang 2019 lopen op hun laatste benen. Er zullen een dikke honderdduizend bezoekers minder geweest zijn dan vorig jaar. Er wordt gesproken van een rampjaar voor de organisatoren, die zich afvragen of ze er financieel aan uit zullen kunnen. Wurtels, zoagen en andere neuten zullen de terugval van het aantal bezoekers wijten aan de programmatie of de organisatie in het algemeen. Laat ze wurtelen, zoagen en neuten! Diezelfde zuurpruimen zeiden enkele jaren geleden, toen de Gentse Feesten qua bezoekersaantal hun top hadden bereikt, dat de stad uit haar voegen barstte en dat de GF aan hun eigen succes zouden ten onder gaan. Als je maar genoeg onzin verkoopt, krijg je altijd gelijk. Volgens mij kwamen er minder mensen opdagen omdat het te warm was, omdat de Feesten dit jaar later dan normaal begonnen, dat er dus al veel mensen op vakantie vertrokken waren, en omdat de nationale feestdag op een zondag viel en er dus geen extra vrije dag was voor de meesten. We kunnen erover mekkeren en we kunnen analyseren… of we kunnen er iets aan doen. Ik kies voor het laatste, ik ga vanavond en morgen een paar extra rondjes betalen en me een paar keer extra laten trakteren. Als de organisatoren minder inkomsten hebben, zal het niet aan mij liggen. Als u allemaal hetzelfde doet, dan beperken we de schade. Zak dus af naar de Feestenzone en eet en drink dat het geen naam heeft! Is het niet voor uw plezier, doe het dan om de economie te redden! Qua ‘steek-waarop’ kan dat tellen, nietwaar? Voor de kniesoren die al klaar zitten met de buienradar, breng een paraplu mee en zaag niet! Stad, organisatoren, aan jullie ligt het niet, jullie zijn goed bezig. Ik gidste gisteravond mijn Zwitserse logés door hun eerste GF en die wisten niet wat ze zagen. Die mensen hebben letterlijk al de hele wereld afgereisd maar de verwondering in hun ogen sprak boekdelen. Wat zit u daar nog voor uw computer te doen? Op naar de Feesten! Maandag zijn ze voorbij.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Hebbelinck

  Eerste jaar dat ik er niet bij was. Heb er wel wat spijt van. Ik merk toch op dat het vooral mensen van buiten Gent zijn die zeuren, zagen, jaloers zijn,..... Verleden jaar jaar hoorde ik overal dat het Te druk was. Nu minder volk en de hopla de feesten zijn dood. Volgens jaar ben ik er weer bij!!!

 • Giovanni Neckebroeck

  De Gentse Feesten zijn prachtig, alleen zijn sommige mensen tegenwoordig alles rap beu, het moet altijd maar nieuw zijn terwijl je prachtige dingen kan zien, en dit in eigen land. Moest dat in Turkije of Spanje op hun vakantiebestemming zijn dan zouden diezelfde die het nu afbreken enkel lovende woorden hebben. Niks van aantrekken en verder doen zoals altijd, het mindere volk is alleen te wijten aan de hitte, niks meer of minder.

 • Marc Declercq

  Misschien bijdrage vragen aan nachtwinkels?

 • Miek De Cokere

  Het was echt te warm ,ook de parkings zijn veel te duur , 15 euro voor enkele uurtjes ,de lijn ook duur als je met vier bent ,dan iets gaan eten en een paar terrasjes , het had goed gebrand in mijn portemonnee , we kunnen ons dat niet elke dag permitteren, sorry

 • Mireille Vermorgen

  Geef mij maar de lokerse feesten veel gezelliger