Minard gaat in 2020 drie maanden dicht voor renovatie

De Minard wordt in de zomer van 2020 onder handen genomen.
Wannes Nimmegeers De Minard wordt in de zomer van 2020 onder handen genomen.
26 jaar na de opening van de ‘nieuwe Minard’, gaat de gekende schouwburg in de Walpoortstraat opnieuw dicht. In de zomer van 2020 worden grondige renovatiewerken uitgevoerd, die drie maanden zullen duren. De Gentse Feestenperiode zou de theatertempel echter wel bruikbaar zijn.

Onder meer het dak en de dakgoten van de Minardschouwburg worden onder handen genomen, maar ook de voorgevel wordt aangepakt. Daar is een funderingsrestauratie nodig. “We hebben ervoor gekozen om de renovatiewerken te laten uitvoeren in de zomerperiode, omdat dat qua theater een rustige periode is”, zegt cultuurschepen Sami Souguir. “Wel is de afspraak dat de Minard tijdens de Gentse Feestenperiode gebruikt zal kunnen worden. Omdat de Gentse Feesten ongeveer samenvallen met het bouwverlof, moet dat mogelijk zijn.”

Deze Gentse Feesten zal er uiteraard nog niks van de werken te merken zijn. Koen Crucke en Luk De Bruyker zullen de zaal dan gebruiken, voor hun ‘Revue’ die ze samen met zangeres Ann De Prest brengen. Pas volgend jaar, in de zomer van 2020, zullen de werken worden uitgevoerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.