Meulestedebrug moet ruim drie maanden dicht voor herstellingen

De Meulestedebrug is al sinds 2001 een zorgenkindje.
Wannes Nimmegeers De Meulestedebrug is al sinds 2001 een zorgenkindje.
De Meulestedebrug zal in totaal drie maanden dicht moeten voor herstellingswerken. Die brug is tot op de draad versleten en wordt vervangen. De werken zijn nodig om haar leven met een paar jaar te rekken.

De werken zullen gebeuren in twee fases. De eerst van 12 november tot 20 december 2019. De volgende fase loopt dan van 11 maart tot 25 mei 2020. In totaal gaat de brug dus bijna vier maanden dicht.

“We hebben de brug eerder dit jaar al eens afgesloten voor een grondige controle. Daaruit bleek dat er op mechanisch vlak dringende herstellingen nodig zijn. Ook het wegdek wordt aangepakt. Op die manier willen we er voor zorgen dat de brug nog gebruikt kan worden tijdens de aanleg van de nieuwe brug”, zegt  Karen Buyse van de Vlaamse Waterweg.

Op en rond de Muide worden grote verkeersproblemen verwacht. “Samen met de stad stellen we een doordacht minder-hinderplan op. Tijdens de werken voorzien we een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers. Voor het wegverkeer zijn er omleidingen en een extra veer in aan Langerbrugge”, klinkt het.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Van derschueren

    Leg eens een brug bij

  • Piet Dooremont

    Dit gammel oud ding moet vervangen worden door een moderne brug. Tijdens WOII zijn er bruggen over het kanaal Gent - Terneuzen vernietigd en nooit vervangen. Waar het veer van Terdonk ligt is er zo één. Men kan beter daar eerst een nieuwe brug bouwen en dan een moderne brug aan de Muide leggen. De huidige brug kan men vergelijken met een band waar het rubber van verstorven is. Oplappen is slechs een lapje tegen het bloeden

  • Frankie Beyaert

    Haha doe het toch ineens goed !!