Meerijden met een oude tram? Zondag kan het!

Deze trams rijden zondag nog eens door de stad
KOS / Kris Zontrop Deze trams rijden zondag nog eens door de stad
De erfgoedvereniging ETG (Erfgoed Tram – Bus voor Oost-Vlaanderen) zorgt komend weekend voor een stevige portie nostalgie. Ze laten 2 gerestaureerde PCC-trams uit de vroege jaren ’70 rondrijden, en iedereen mag mee.

Het is de voorouder van de moderne Gentse tram die zondag nog eens over de sporen zal denderen in de stad. De twee blauwe museumtrams van de voormalige MIVG zullen rijden in een lus, van het Sint-Pietersstation via de Korenmarkt naar het Rabot, en zo terug naar het station. Op- en afstappen kan aan elke halte op het traject.

“Nostalgici kunnen nog eens plaatsnemen in de vertrouwde, blauwe tramzetels van vroeger”, zeggen Arvo Vander Mersch en Kris Zontrop van de Gentse erfgoedvereniging ETG. “Samen met onze wattmannen reis je langs heel wat bekende plekjes in Gent. Voor vier euro mag je de hele namiddag mee”.

De ritjes vinden plaats tussen 13.30 en 17.30 uur, met elk halfuur een vertrek aan het Sint-Pietersstation. “Het gebeurt niet vaak dat onze voertuigen toegankelijk zijn voor het grote publiek. We doen dit in het kader van de Week van de Tram, de viering van 150 jaar tram in ons land.” Brussel, de stad met het oudste tramnet, organiseert daarom op woensdag 1 mei een tramoptocht met 40 trams, en een grote tentoonstelling. “Een niet te missen evenement van onze tramcollega’s in de hoofdstad, waar wij met onze ritten in Gent graag toe bijdragen.”

Zondag 28 april dus, van 13.30 uur tot 17.30 uur, met elk halfuur een vertrek aan het Sint-Pietersstation. Een volledige lus duurt ongeveer 35 minuten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.