Meer jongeren kunnen inschrijven op school van eerste voorkeur

Elke Decruynaere geeft persconferentie
Wannes Nimmegeers Elke Decruynaere geeft persconferentie
Goed nieuws voor de toekomstige eerstejaars van de Gentse scholen. Omdat 205 jongeren hun ‘ticket’ voor een school vrijgeven komen er opnieuw plaatsen vrij voor andere jongeren. Dat vernam gemeenteraadslid Fourat Ben Chikha (Groen) van onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “Het percentage van 96 procent jongeren dat zich kan inschrijven op een school van eerste voorkeur zal nog van dag tot dag stijgen.”

De 205 jongeren die hun ticket vrijgeven, zijn voornamelijk leerlingen van buiten de stad die zich aanmelden in Gent als ‘plan B’. Daarnaast zijn er ook 126 extra plaatsen gecreëerd door Gentse scholen. “Daardoor komt er een doorschuifsysteem op gang en zullen nog meer scholieren zich kunnen inschrijven op de school die hun voorkeur geniet”, zegt Decruynaere.

Ondanks de positieve resultaten van de huidige aanmeldingsperiode roept de Gentse schepen van Onderwijs op tot waakzaamheid. “Volgend jaar komt er één gezamenlijke timing voor de aanmeldingsperiode voor heel Vlaanderen. Uit ervaringen weten we dat het programmeren van zo’n algoritme tijd en budget vraagt. Als men te lang talmt, zou het volgend schooljaar in Gent en de rest van Vlaanderen minder vlot kunnen verlopen. Daarom roep ik Vlaanderen op om hier werk van te maken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.