Meer dan honderd verdwaalde fietsen blijven achter op Gentse Feesten

De extra fietsenstallingen voor de Gentse Feesten worden vandaag weggenomen.
De Fietsambassade. De extra fietsenstallingen voor de Gentse Feesten worden vandaag weggenomen.
Net zoals de voorbije jaren namen opnieuw veel bezoekers de fiets richting de Gentse Feesten. Nu de Feesten er opzitten, worden de tijdelijke fietsenstallingen weer afgebroken. Zo'n 100 achtergelaten fietsen werden overgebracht naar het Fietsdepot. 

De fiets was opnieuw hét vervoersmiddel tijdens de Gentse Feesten. "De bewaakte fietsenparkings werden zeer intensief gebruikt en stonden op piekuren volledig vol", zegt schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). "Ook de andere fietsenparkings kenden een zeer hoge bezetting. De Fietsambassade plaatste halverwege de Gentse Feesten zelfs nog fietsenstallingen bij. We zijn verheugd over de vele feestvierders, jong en oud, die voor de fiets gekozen hebben", zegt Watteeuw. 

5.117 tijdelijke fietsstallingen
De capaciteit van de fietsenstallingen werd dit jaar met 400 plaatsen uitgebreid tegenover 2018, wat het aantal extra fietsstallingen voor 2019 op 5.117 brengt. Voor volgend jaar zullen er nog meer extra fietsplaatsen worden voorzien. Bovendien moest de brandweer geen enkele keer een hinderlijke fiets wegknippen. 

Zoals op de stallingen aangegeven, worden de tijdelijke fietsenstallingen vandaag weer weggenomen. Wie zijn fiets niet terugvindt, kan een kijkje nemen in het Fietsdepot van de Fietsambassade. Ook bij de opbouw van de Gentse Feesten nam de Fietsambassade al een 150-tal fietsen mee uit de feestenzone omdat ze in rekken stonden die ontruimd moesten worden of omdat ze in de weg stonden voor podia, bars of doorgangen. In totaal staan nog meer dan 100 verdwaalde fietsen te wachten in het depot in de Maaltebruggestraat 191. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joske Zeeuw

    Ja Raf, maar zo kan je jouw gestolen fiets wel terugvinden.

  • raf peeters

    Verdwaald?.Ieder jaar zelfde ,gepikt in zatte bui en dan achter gelaten.