Meer dan 15.000 euro geïnd bij controle op boorddocumenten

Archiefbeeld. De Gentse politie ging de baan op met de FOD Douane en Accijnzen.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld. De Gentse politie ging de baan op met de FOD Douane en Accijnzen.
Bij een controle op boorddocumenten van de Gentse politie in samenwerking met de FOD Douane en Accijnzen zijn grote bedragen aan openstaande boetes geïnd. De wagens van vier bestuurders die de boetes niet konden betalen en nog eens twee niet-verzekerde wagens werden in beslag genomen.

De controles vonden donderdag plaats aan de Wiedauwkaai en langs de Nieuwevaart. De FOD Douane en Accijnzen controleerde bestuurders op openstaande boetes naar aanleiding van een gerechtelijk vonnis en haalde 715,42 euro op. Vier bestuurders die samen een bedrag van 15.517,54 euro moesten ophoesten, konden niet meteen betalen en moesten dus hun wagens afgeven. Daarnaast kreeg een bestuurder een boete van 1.250 euro omdat hij onterecht reed met zogenaamde rode diesel, moet een  bestuurder 1.000 euro betalen voor een niet gekeurde bedrijfswagen en kregen twee bestuurders een boete omdat hun wagen niet gekeurd was.

De politie voerde intussen ook controles uit en haalde 203 euro aan openstaande verkeersboetes op bij chauffeurs met een buitenlandse nummerplaat. Daarnaast namen ze twee niet verzekerde wagens in beslag, hadden twee wagens geen of een foute nummerplaat en hadden twee bestuurders hun rijbewijs niet bij. Vier bestuurders reden zelfs rond zonder ooit een rijbewijs gehad te hebben. Een van hen bleek bovendien onder invloed te zijn van drugs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.