Exclusief voor abonnees

Mee in ‘het commando’ van de Gentse Feesten: “We zien alles en zijn overal meteen ter plaatse”

Photonews
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Honderdduizenden bezoekers, minstens evenveel liter drank en tien dagen lang feestgedruis tot in de vroege uurtjes: de Gentse Feesten is een van de grootste volksfestivals van Europa. Toch verloopt alles veilig en zonder grote incidenten. Het geheim: de commandopost (CP) net buiten de feestzone, waar we voor één keer mochten meekijken achter de schermen. “Dat alles hier veilig verloopt lijkt vanzelfsprekend, maar het is het niet”, klinkt het in de CP.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sam Miles

  Blijkbaar 0,0 nut en weer heel veel gezien.. Het zou knap zijn als er dan ook iets gedaan werd wanneer er aanrandingen, zinloos geweld en verkrachtingen gebeuren!!

 • Johan Coppens

  Aan de beelden van gisteren te zien, zullen ze niet veel te bekijken hebben...

 • Jacques De Cocker

  Gelukkig hanger er camera's, eigenlijk nog veel te weinig. Eens op de openbare weg stopt uw privacy.

 • Andy Verachtert

  Overdadige berichtgeving over de Gentse feesten komt nog bovenop de grote hitte en verstoort de nachtrust.

 • karin de Kok

  Ze zien alles maar doen niks, bewijs de vrouw die een paar dagen geleden zomaar ineengeslagen wordt, mja, maar parkeer es verkeerd se, da hebben ze gezien hoor