Medisch interventieplan van kracht: duizendtal treinreizigers gestrand in Gent Sint-Pieters

Jeroen Desmecht
In Gent zijn donderdag verschillende reizigers onwel geworden nadat enkele overvolle treinen vanuit de kust het station van Gent Sint-Pieters binnenreden. Dat meldt de lokale politie van Gent en de NMBS bevestigt het nieuws. 

Wegens de drukte in de treinstellen, die heel wat passagiers moesten slikken na verschillende storingen op het net donderdag, liep de temperatuur in de wagons op. Door een slechte of niet functionerende airco en de drukte aan boord kwamen enkele personen in de problemen.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd en de veiligheidsdienst van de NMBS riep de hulpdiensten op om de reizigers de eerste zorgen toe te dienen in Gent Sint-Pieters. De hulpdiensten lieten enkele andere treinen niet vertrekken uit het station nadat ook daar te hoge temperaturen werden vastgesteld.

“We stonden in Oostende en wilden de trein nemen naar Wezemaal”, zegt Jonas Devoogdt, leider bij Chiro Houtem, die op terugweg was van een tweedaagse. “De eerste zat bomvol, dus we namen de volgende. Nu staan we hier vast in Gent-Sint-Pieters, aan het wachten op de overstap naar Brussel. Een lid heeft een paniekaanval gekregen op de trein en is nu bij de EHBO.”

De passagiers die door de warme temperaturen getroffen waren, werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. In totaal moesten meer dan duizend passagiers hun reis onderbreken door de hitte.

Daardoor was het donderdagavond erg druk op enkele perrons. De NMBS zet donderdag bijkomende treinen in om iedereen alsnog op zijn bestemming te krijgen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Jeroen Desmecht
Jeroen Desmecht



24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joris van vlaenderen

  wat ne nest sukkeltjes die niet zonder hun autootjen kunnen... en ja ik heb er ook enen, maar ik ben niet zo zot om in de file te gaan staan!

 • robertrand walraedt

  Slechte treinen, slechte bovenleidingen, geen airco, slechte wegen, slechte asfalt, slechte fietspaden, slechte luchthaven, teveel stakingen, enz... en de schuldigen onze politiekers altijd maar betere loon voor het land in de afgrond te duwen.

 • Johnny Vandewalle

  Dan maar mensen vragen om meer het openbaar vervoer te gebruiken in de winter te koud en werken de treinen niet in zomer is het te warm ! Om maar te zwijgen van tal van ongevallen branden , boven leidingen stuk wissel werken niet of verkeer . En dan heb je nog de staking !!! Ben toch blij dat ik een auto heb .

 • Johnny Vandewalle

  Dan maar mensen vragen om meer het openbaar vervoer te gebruiken in de winter te koud en werken de treinen niet in zomer is het te warm ! Om maar te zwijgen van tal van ongevallen branden , boven leidingen stuk wissel werken niet of verkeer . En dan heb je nog de staking !!! Ben toch blij dat ik een auto heb .

 • Paul Buckens

  In India en Afrika kunnen de dieseltreinen wel rijden, misschien die treinen bestellen of hun mechaniekers naar hier halen voor het onderhoud. De elektriciteitskabels hebben in de winter problemen en in de zomer van hetzelfde ... . Oplossing om de werkuren in te halen : we staken nogmaals. Goede promotie voor het openbaar vervoer. (Op Zaventem is het niet veel beter , als ze niet staken is er een onderhoudsprobleem met de installaties).