Mathias is dagje flik dankzij Gentse politie en vzw Konekt

Mathias aan het werk bij de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen.
Politie Gent Mathias aan het werk bij de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen.
Mathias Vanopbroeke uit Avelgem beleefde dinsdag een topdag. Hij mocht een voormiddag meewerken bij de Gentse politie. Dit dankzij een samenwerking tussen de politie en Konekt, een organisatie die verschillende opleidingen en hobby’s aanbiedt aan volwassenen met een beperking.

In het politiekantoor aan de Belfortstraat mocht Mathias van 9 tot 12 uur meedraaien bij de dienst Gevonden en Verloren Voorwerpen. “We hebben daar direct ja op gezegd, elk klein beetje helpt”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Mathias was zeer blij dat hij dit kon doen.” Mathias moest de binnengebrachte voorwerpen onderzoeken, om te kijken of er iets is dat gelinkt kan worden aan een persoon. Erna moest hij het verloren voorwerp inventariseren. En Mathias kon alvast één persoon gelukkig maken. Een 15-jarig meisje die op zoek was naar haar portefeuille kwam tijdens zijn shift binnen. Hij had goed nieuws voor haar, de portefeuille was gevonden.

De dienst verloren en gevonden voorwerpen is elke dag tijdens de Gentse Feesten open, dit gedurende 24 uur. De voorwerpen blijven tot 5 augustus in het kantoor aan de Belfortstraat. 

Mathias aan het werk bij de dienst Verloren en Gevonden voorwerpen
Politie Gent Mathias aan het werk bij de dienst Verloren en Gevonden voorwerpenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.