Exclusief voor abonnees

Marc De Bel stelt nieuw jeugdboek over diabetes type 1 voor in UZ Gent: “Misverstanden over ziekte uit wereld helpen”

Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1.
Wannes Nimmegeers Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1.
In het kinderziekenhuis van UZ Gent heeft jeugdauteur Marc De Bel uit Kruisem donderdagnamiddag zijn nieuw boek ‘De droom van losbolle Rina’ voorgesteld. Rina heeft diabetes type 1. Het boek moet diabetes type 1 bij kinderen bekender maken en diabetespatiëntjes geruststellen.

De Bel is al jaren peter van Hippo & Friends: een vereniging die zich inzet voor mensen met diabetes type 1. Met zijn boek wil hij de kennis rond de ziekte bevorderen. “Er bestaan nog te vaak misverstanden rond de ziekte en zo kwam ik op het idee om er mijn nieuwe boek aan te wijden. Zo wil ik de kinderen een hart onder de riem steken en tegelijkertijd vooroordelen uit de wereld helpen. Er bestaat nog veel verwarring over de ziekte. Dat je het zou krijgen door te veel te snoepen bijvoorbeeld. Ik wil diabetespatiëntjes aanmoedigen om te blijven dromen en hun dromen waar te maken.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.