Marathonloper Bashir Abdi zet iedereen aan om te sporten met wc-rollen en filmpjes te posten

Bashir Abdi is het gezicht van de 'to the loo challenge' van Sofico, Golazo en Sportatound.
Sofico Bashir Abdi is het gezicht van de 'to the loo challenge' van Sofico, Golazo en Sportatound.
Een zomer zonder sport, dat is ondenkbaar voor Sofico en Sportaround. Daarom lanceren ze samen de ‘to the loo challenge’. De bedoeling is om filmpjes te posten waarin je een sport uitoefent waarbij toiletpapier een prominente rol speelt.

De Olympische Spelen werden met een jaar uitgesteld, en de Sofico-marathon werd verschoven naar het najaar. Wat hebben deze evenementen gemeen? Ze vinden beide plaats in steden, Tokio en Gent, waar Sofico een kantoor heeft. Ondanks de droge periode, wil dat softwarebedrijf volwassen en kinderen aanzetten om toch te blijven sporten. Daarom kwam de organisatie samen met SportAround op het idee om een ludieke uitdaging te creëren. Met de hulp van de Gentse marathonkampioen Bashir Abdi, vragen ze om een bestaande sport opnieuw uit te vinden met toiletpapier in de glansrol. Abdi gaf alvast het goede voorbeeld met estafette. Anderen deden aan boogschieten, kogelstoten en petanque met wc-rollen.

Wie wil deelnemen aan de uitdaging, kan dat door een filmpje op sociale media te plaatsen met de hashtag #totheloochallenge. Uit de inzendingen op Facebook, Twitter en Instagram kiest Bashir Abdi eenentwintig winnaars. Twintig daarvan mogen gratis deelnemen aan de uitgestelde Sofico Gent Marathon, één superwinnaar mag Bashir Abdi in persoon ontmoeten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.