Mannen riskeren celstraf na poging tot oplichting in de Charlatan: “Ze bestelden twee pintjes met een vals briefje van 50"

De mannen probeerden in het bekende danscafé twee pinten te bestellen met een vals briefje.
Google Maps De mannen probeerden in het bekende danscafé twee pinten te bestellen met een vals briefje.
Twee mannen riskeren een celstraf en een geldboete nadat ze met een vals briefje van 50 euro twee pinten bestelden in het bekende danscafé Charlatan. De barman had al snel door dat er iets niet klopte, waarna de heren het hazenpad kozen. Tevergeefs: de politie wist de mannen iets later voor de deur van het café te vatten.

De twee moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor de feiten van maart 2018. Omdat ze geen wisselgeld kregen, gaat het enkel om een poging tot oplichting. Toen de barman het biljet controleerde, besloten de mannen ervandoor te gaan. De politie arresteerde beide heren, maar kon die avond maar één persoon ondervragen: de tweede was namelijk te zat om een verklaring af te leggen. 

Hoe de vork nu effectief in de steel zit, was ook maandag niet helemaal duidelijk. Zo zei één van beiden dat hij niet wist dat er met een vals briefje werd betaald. De tweede stelde dan weer zijn metgezel meerdere valse briefjes op zak had, en hij er eentje had gekregen. Hij zou vervolgens per ongeluk betaald hebben met het valse briefje. “Aangezien jullie bijna meteen op de vlucht sloegen, hadden jullie wel erg snel door dat er iets niet klopte, niet?”, zei de rechter. Het Openbaar Ministerie vordert een straf van 1 jaar en 208 euro boete voor de eerste beklaagde, aangezien hij al een strafblad heeft. Voor de tweede beklaagde vraagt het parket een straf van zes maanden en 208 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.