Man zwaait met wapen omdat hij uit café gezet werd: “Wilde enkel dochter beschermen”

Beeld ter illustratie. De man vraagt zelf om een werkstraf te mogen uitvoeren.
Wannes Nimmegeers Beeld ter illustratie. De man vraagt zelf om een werkstraf te mogen uitvoeren.
Een Evergemnaar riskeert een celstraf van drie maanden nadat hij met een oud pistool zwaaide voor een Wondelgems café nadat hij er werd buitengezet. “Ik had het wapen om mijn dochter te beschermen”, verklaarde hij.

De man zakte af naar het café Hof Van Vlaanderen in de Botestraat in Wondelgem. Daar toonde hij het meer dan honderd jaar oude vuurwapen aan verschillende cafégangers. “De cafébaas besloot hem daarom buiten te zetten”, duidt de procureur. “Uit wraak stond hij dan voor het café te zwaaien met het pistool.” De man riskeert een celstraf van drie maanden en een geldboete.

De beklaagde geeft toe dat hij het wapen bij had, maar herinnert zich weinig van de feiten. “Ik was dronken”, legde hij uit aan de rechter. Op de vraag waarom hij een vuurwapen had, antwoordde hij dat dat was om zijn dochter te beschermen. “Hij heeft wel met het wapen staan zwaaien, maar heeft niemand bedreigd”, opperde zijn advocaat, die vraagt om een werkstraf op te leggen. Op 13 januari spreekt de rechter een vonnis uit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.