Man riskeert 6 maanden cel en 400 euro boete voor bezit van vals Bulgaars rijbewijs: “Hij had nochtans ook zijn écht rijbewijs op zak”

Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.

Een man riskeert een celstraf van 6 maanden en een fikse geldboete voor het gebruik van een vals Bulgaars rijbewijs. Opmerkelijk: de beklaagde had op het moment van de feiten - na een verkeersongeval met z’n brommer - iets te diep in het glas gekeken om zelf zijn portefeuille uit te kammen, waarna de inspecteurs het vals rijbewijs aantroffen. “Maar hij had ook een geldig rijbewijs op zak”, reageert zijn advocaat. “Hij is inderdaad in het bezit van een vals rijbewijs, maar zeggen dat hij dat op dat moment gebruikte, gaat te ver”, pleitte advocaat van de man maandag in de correctionele rechtbank. Hij vraagt voor zijn cliënt in hoofdorde dan ook de vrijspraak én ondergeschikt om een straf met uitstel. 

Op 24 juni kent de man zijn vonnis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.