Man op elektrische fiets kan openzwaaiende autodeur niet meer ontwijken

De elektrische fiets van het slachtoffer.
Jeroen Desmecht De elektrische fiets van het slachtoffer.
Een fietser is vrijdagvoormiddag  naar het ziekenhuis overgebracht na een verkeersongeval in de Vierweegsestraat in Wondelgem. De man reed met zijn elektrische fiets tegen de autodeur van een stilstaande wagen. Hij verkeert niet in levensgevaar. 

De feiten vonden vrijdag rond 10 uur plaats. De fietser reed in de Vierweegsestraat richting Sint-Markoenstraat. Een bestuurster had haar wagen juist geparkeerd ter hoogte van Evangelische gemeente De Rots, wou uitstappen en zwaaide haar deur open. De bejaarde man probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding met de autodeur niet vermijden en ging tegen de vlakte.  

Volgens een getuige was de man - mede door zijn leeftijd - slecht ter been, en kwam de val dan ook hard aan. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. Zijn fiets werd later opgehaald door een familielid. Door het ongeval was de Vierweegsestraat in beide richtingen afgesloten. Tegen 11 uur kon het verkeer weer door. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Lippeveld

    Je moet eerst kijken alvorens uw portier te openen. Dat is een regel die al "honderd" jaar bestaat. De elektrische fiets heeft hier nu eens niets mee te maken. In tegenstelling tot tientallen absurde tegemoetkomingen voor fietsers is dit een logische regel.

  • Arno Dujardin

    Kijk altijd goed in uw spiegels vooraleer ge uw deur open zwaait. Fietsers kunnen niet ruiken wanneer er plots iemand wil uitstappen.

  • guido vermeyen

    Mocht het geen elektrische fiets geweest dan had die er ook tegengereden, ..altijd dat negatieve van elek- fietsen... ze rijden max 25 en een coureur gaat tot 50 km in een dorp...