Man met motorhelm pleegt gewapende overval op Carrefour in Gent

Dader is voortvluchtig

De Carrefour Express waar de overval gepleegd werd.
Sam Ooghe De Carrefour Express waar de overval gepleegd werd.
Een man met een motorhelm over het hoofd heeft deze namiddag een gewapende overval gepleegd op de Carrefour Express in de Zwijnaardsesteenweg in Gent.

Dat gebeurde rond drie uur. Aan de kassa zat een vrouw, die naar eigen zeggen bedreigd werd met een vuurwapen. De kassierster opende de kassa en de dief ging volgens de zaakvoerster van de winkel aan de haal met meer dan 1.000 euro. Het parket bevestigt dat er een overval plaatsgevonden heeft en dat niemand gewond raakte.

"Ik heb nauwelijks iets gemerkt van het incident", doet de zaakvoerster haar verhaal. "Ik zat op de verdieping boven de winkel. De kassierster kwam me erna verwittigen. Ze was in shock en is naar huis gegaan."

De politie kwam snel ter plaatse. Het onderzoek is nu in handen van het parket. Er werden al onder meer vingerafdrukken afgenomen, maar de winkel werd in de late namiddag alweer geopend. 

"Wij zijn de zaak volop aan het onderzoeken", verklaart persmagistraat An Schoonjans van het Oost-Vlaamse parket. "De verdachte is voorlopig kunnen ontkomen."
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arny Sierens

  Een vermomde man pleegt een gewapende overval... Dan zijn er hieronder die de schuld nog aan de slachtoffers geven. SCHAAM U!!!

 • Yasmine De Backer

  @lodewijk verborgt das u goed recht maar het is ook ons goed recht om te weigeren als winkel. Bijna overal moet je niet betalen met €500.

 • Lodewijk Verborgt

  @Theo Striem ik ga regelmatig winkelen met 500 euro maar heb al wel dikwijls de door mij gekozen zaken lat liggen omdat ze niet konden of wilden teruggeven op 500. Nochtans is het mijn recht om bijvoorbeeld een rekening van 12 euro te betalen met een briefje van 500.

 • Theo Striem

  Daarom doe ik steeds mijn helm af zodra ik van mijn motor stap En dat hij meer dan 1000 euro kon mee pakken is de schuld van de eigenaar Maak tijdig de kassa leeg er komt niemand winkelen met 500 euro

 • geert vlietinck

  Inderdaad die kerel komt er goedkoper vanaf dan iemand die 20 km te snel rijdt in een zone 30.