Man met motorhelm pleegt gewapende overval bij Carrefour

Een man met een motorhelm over het hoofd heeft gisterennamiddag een gewapende overval gepleegd op de Carrefour Express in de Zwijnaardsesteenweg in Gent.

Dat gebeurde rond drie uur. Aan de kassa zat een vrouw, die naar eigen zeggen bedreigd werd met een vuurwapen. De kassierster opende de kassa en de dief ging volgens de zaakvoerster van de winkel aan de haal met meer dan 1.000 euro. Het parket bevestigt dat er een overval plaatsgevonden heeft en dat niemand gewond raakte. "Ik heb nauwelijks iets gemerkt van het incident", doet de zaakvoerster haar verhaal.


"Ik zat op de verdieping boven de winkel. De kassierster kwam me erna verwittigen. Ze was in shock en is naar huis gegaan." De politie kwam snel ter plaatse. Het onderzoek is nu in handen van het parket. Er werden al onder meer vingerafdrukken afgenomen, maar de winkel werd in de late namiddag alweer geopend. "Wij zijn de zaak volop aan het onderzoeken", verklaart persmagistraat An Schoonjans van het Oost-Vlaamse parket. "De verdachte is voorlopig kunnen ontkomen." (OSG/DJG)