Man in levensgevaar na steekpartij aan eigen huis: twee verdachten opgepakt

Sporenonderzoek in de Kongostraat in Gent.
Didier Verbaere Sporenonderzoek in de Kongostraat in Gent.
De politie en de technische recherche onderzoeken een gewelddadig incident in de Kongostraat in Gent. Een man werd er vrijdagnacht met een mes neergestoken aan zijn woonst en is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket was er sprake van twee verdachten. Zij worden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een deel van het voetpad in de Kongostraat, tussen de kantoren van de VDAB en een woning met drie appartementen op nummers 11, 13 en 15, werd afgezet met politielint en de technische recherche voerde een sporenonderzoek uit in het gebouw. De politie deed ook een buurtonderzoek in de straat. 

Hevige ruzie

“Ik werd vannacht wakker door een hevige ruzie. Ik dacht aan wat zatlappen op straat en schonk er verder geen aandacht aan. Maar toen ik vanochtend (zaterdag, red.) wakker werd, stond de hele straat vol agenten. Ik vermoed dat de ruzie slecht is afgelopen”, zegt een overbuurvrouw. 

Volgens de partner van het slachtoffer heeft haar man veel geluk gehad. “Was hij enkele centimeters lager gestoken, dan was hij  dood geweest. Maar het onderzoek loopt nog, dus meer kan ik voorlopig niet zeggen”, reageert de vrouw. Het parket laat ondertussen weten dat twee verdachten van de aanval zijn opgepakt. “Ze worden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, klinkt het. 

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere