Man geeft zoon een oorveeg voor diefstal, verweert zich tegen agenten die hem tegenhouden

Logo Media Markt.
ANP XTRA Logo Media Markt.
Een Gentenaar die weerspannig was tegenover de politie nadat zijn zoon een diefstal probeerde te plegen in de MediaMarkt, gaat voor de vrijspraak. “Als hij rustig was gebleven, was er geen probleem geweest”, verklaarde de politieman.

Eind oktober werd de politie opgeroepen naar de MediaMarkt omdat er een diefstal had plaatsgevonden. Twee jongemannen werden aangeduid als daders. Maar terwijl de politie hen confronteerde, kwam een man zich moeien. “Achteraf bleek hij de vader te zijn van de jongens”, duidt de advocaat van een van de betrokken agenten. “Hij gaf een oorveeg aan zijn zoon en toen hij nog eens wilde uithalen, kwam mijn cliënt tussenbeide. Hij maande de man aan om te kalmeren, maar die bleef agressief. Hij nam de collega van mijn cliënt vast bij zijn kledij en er is een worsteling ontstaan.” Bij die worsteling liep de agent verwondingen op waardoor hij een dag arbeidsongeschikt was. “Als hij zich rustig had voorgesteld, dan was dat allemaal niet gebeurd”, volgens de agent.

Het verhaal van de agent wordt bevestigd door camerabeelden en door de verklaring van de zoon, maar toch gaat de man voor de vrijspraak. “Ik wilde enkel bemiddelen, maar was opgefokt. Ik heb me inderdaad verweerd, maar ik wilde gewoon weten waarom de agenten me aanhielden”, verklaarde de beklaagde. “De agenten stelden vast dat u een misdrijf wilde plegen. Een kind slaan is een misdrijf onder elke omstandigheid”, merkte de rechter op. Op 12 december kent de man zijn straf.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christa Walter Vanessa

    die kinderen moeten nog meer verwend worden door de wet ..een tik is te veel .vroeger werd er niet naar gekeken ni braaf een veeg rond u oren en in de hoek thuis voor de hele avond ..en nu een tik en ze zegge ik bel de flikken ..en ja zo is da he de jeugd zijn nu baas in huis in plaats de ouders

  • TOM FRANCKE

    Een kind mag wel de ouders slaan maar als ouders een tik geven hebben we een groot probleem!!!