Man die sleutel van bestelwagen in onderbroek stak na diefstal krijgt tien maanden cel

Wannes Nimmegeers
Twee Georgische broers uit Charleroi zijn dinsdagvoormiddag in het Gentse hof van beroep bestraft voor een reeks winkeldiefstallen. Het duo werd op heterdaad betrapt in de MediaMarkt van Oostakker. Toen een bewakingsagent de dieven aansprak, verstopte een van de broers snel de sleutel van hun wagen in zijn onderbroek.

De feiten waar de broers voor terechtstonden, speelden zich af op 28 november 2018. Ze wilden in de MediaMarkt van Oostakker aan de haal gaan met een luidspreker van Bose. Het duo zag dat de bewakingsagent hen in de gaten had en liet de box achter. Intussen was de politie echter al op de hoogte. Zij vonden in het voertuig van de broers uit Charleroi gestolen goederen terug uit de Carrefour, Brico en de Auto 5 in de buurt. 

Opschorting

De broer met het zwaarste strafblad zag in beroep zijn straf bevestigd. Hij kreeg opnieuw een effectieve celstraf van tien maanden. Voor de andere broer, die enkel al voor de politierechtbank veroordeeld werd, was het hof milder. Hij kreeg in eerste aanleg nog acht maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel, maar gaat nu met een opschorting buiten. Het hof acht de feiten bewezen, maar legt hem geen straf op.