Man beklimt dak Gents Belfort: “Levensgevaarlijk en onverantwoord”

De man liep op de bovenste richel net onder het dak.
Wannes Nimmegeers De man liep op de bovenste richel net onder het dak.
Vanmiddag heeft een man het dak van het Belfort in Gent beklommen, een levensgevaarlijke stunt. Hij ging zelfs even op één van de waterspuwers aan de gevel staan op zeker 70 meter hoogte.

“De man heeft deze middag een ticket gekocht aan de balie en is zo boven geraakt. Dergelijke stunts zijn totaal onverantwoord, maar als iemand het wil uithalen valt daar weinig tegen te beginnen. Bij mijn weten hebben we nooit eerder een dergelijke klimmer gehad op het Belfort”, zegt Doreen Gaublomme van Historische Huizen, de organisatie die het Belfort runt. “We hebben een erfgoedbewaker in het gebouw, maar hij loopt natuurlijk rond en kan niet overal tegelijk zijn.”

In het verleden zijn ook al klimmers opgemerkt aan de Boekentoren en zelfs aan de Sint-Baafskathedraal. Ook stellingen nodigen al eens uit tot levensgevaarlijke klimpartijen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc De Coninck

  Zou niet mogelijk moeten zijn, wat als deze man slechte bedoelingen had, en met bv. een crème brûlée brandertje het dak in brand had gestoken, Dan had je een Parijse toestand

 • Maartje Nieuwboter

  Tja, da's op eigen risico, he. Domheid kan je jammer genoeg niet verbieden. Wat mij betreft is de enige geldige reden om deze mens te sanctioneren het feit dat hij anderen op de begane grond in gevaar brengt. Je zal maar zo een idioot op je kop krijgen die van 70 m hoog naar beneden stort.

 • Eddy DESMET

  Spijtig dat er altijd van die waaghalzen zijn, die het noodlot proberen te tarten. Loopt het verkeerd af, dan moeten die roekeloze avonturiers er maar de gevolgen van ondergaan. Geen compassie !

 • Gerard Braeckmans

  Nee, dat is zo joris. Ik vind ook dat je stukken van het Belfort mee naar huis zou moeten kunnen nemen. Voor in de tuin of zo.

 • guido vermeyen

  Ik zie niemand onder "het dak"....