Man (39) sterft na klap op verkeerswisselaar in Zwijnaarde

Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.
Dujardin Jeffrey Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.
Op de verkeerswisselaar van de E17 is ter hoogte van Zwijnaarde vrijdagavond rond 22 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 39-jarige man uit Aalter wou vermoedelijk nog snel de afrit richting de R4 Merelbeke nemen, maar kwam te laat. De chauffeur overleed ter plaatse.

De brandweer werd rond 22 uur opgeroepen voor een ongeval op de verkeerswisselaar van de E17 in Zwijnaarde. De bestuurder van een Porsche Cayenne, die op de E17 richting Kortrijk reed, wou waarschijnlijk nog snel afslaan richting de R4 Merelbeke. 

Hij schatte echter de situatie verkeerd in en reed frontaal in op de vangrail. De klap moet enorm geweest zijn, door de crash is de vangrail uit het asfalt losgerukt en een tiental meter verder geschoven. De wagen kwam enkele meters verder tot stilstand. De bestuurder zat gekneld in de wagen en moest bevrijd worden door de brandweer, maar alle hulp kon niet meer baten. 

Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.
Dujardin Jeffrey Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan. “We hebben onder andere ook de camerabeelden bekeken om de omstandigheden te onderzoeken”, zegt het parket. Door het ongeval was de afrit van de R4 richting Merelbeke enkele uren afgesloten, het verkeer werd omgeleid via de E40. Om 0.38 uur was de rijbaan terug vrijgemaakt. 

Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.
Dujardin Jeffrey Dodelijk ongeval op E17 richting de R4 in Zwijnaarde.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABELLE de loor

    Sterkte voor de nabestaanden