Louis Verhofstadt (zoon van) uit het niets gelanceerd bij Open Vld

Louis Verhofstadt (links), zoon van Guy.
RV/Facebook Louis Verhofstadt (links), zoon van Guy.
In alle stilte is de 24-jarige Louis Verhofstadt, zoon van Guy, de Gentse politiek binnengeloodst. Uit het niks werd hij verkozen als bestuurslid voor onderafdeling Open Vld Gent-Centrum en ook voor het bestuur van Open Vld Gent is hij kandidaat.

Politicoloog Carl Devos ziet een nieuwe generatie opstaan. "Als er goede afspraken worden gemaakt, kunnen burgemeester Mathias De Clercq (37) en Louis Verhofstadt een stevige tandem vormen", denkt Devos. "Nu De Clercq zich volledige op Gent richt, kan het zijn dat de liberalen in Louis het nieuwe 'gezicht in Brussel' zien. 

Zijn achternaam heeft voor- en nadelen. Als 'Verhofstadt' zal hij sneller verkozen zijn, maar de verwachtingen zullen ook torenhoog zijn." Mathias De Clercq zegt dat hij Louis Verhofstadt graag ziet komen als versterking op zijn lijst. Verhofstadt zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. 
119 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jaak Peeters

  Mr Ballius: hebt u zich al eens afgevraagd waar die bitterheid vandaan komt? Ze komt doordat we in een land leven dat niet werkt. Bussen en treinen te laat; dringende medische zorgen niet terugbetaald; vakbonden, werkgevers en machtsgroepen die boven de regering staan; allerlei actiegroepen die om de haverklap alles overhoop zetten; torenhoge belastingen, geen greep meer op eigen toekomst door EU enz. Zet de rij maar voort!

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik geloof nooit dat hij het werkwoord , werken al ooit gehoord of gezien heeft.

 • Ronald Van Ee

  hopla je moet maar geboren worden in het juiste nest en je behoord onmiddellijk tot één van die hoog geschoolde politiekers die een land kunnen besturen en net als school kinderen tijdens een vergadering in het belang van het land wat spelletjes of naar voetbal en fb kunnen kijken op hun gekregen gsm tablet of laptop op kosten van de burger met een mooie toekomst een mooi loon en pensioen en mogelijk een plaatsje in Europa en de nodige extras en bij fraude er altijd wel eronder uit komen!

 • C Bailius

  Ik snap de mensen niet meer, het enige nieuws is dat hij verkozen is als bestuurslid van een afdeling. Daar hangt geen eurocent vanaf. Er zijn vele honderden politici, lokaal, regionaal en nationaal van alle partijen en af en toe is daar eens familie bij. Is dat nu zo uitzonderlijk? Afgunst en bitterheid druipt hier van dit forum. Blijkbaar snapt men democratie niet of wil men het niet begrijpen. Gelukkig geloof ik wel nog in de politiek wetende wat men heeft opgeofferd voor wat we nu hebben.

 • Christel Bastiaens

  Niet te geloven die hebben allemaal opvolgers verwekt . En die krijgen direct promotie maar iemand die al jaren in een partij zit en zijn werk grondig doet wordt gepasseerd . We hebben al veel geld verloren met die blauwe denken ze nu echt dat het spelletje blijft duren .