Linkse organisaties betogen tegen opmars extreemrechts

Medeorganisator Bart Vandersteene spreekt de actievoerders toe.
Yannick De Spiegeleir Medeorganisator Bart Vandersteene spreekt de actievoerders toe.
Op het Sint-Baafsplein in Gent verzamelden dinsdagavond een 150-tal linkse studenten, scholieren en manifestanten als protest tegen de verkiezingswinst van het Vlaams Belang. “De partij doet zich voor als een sociaal alternatief, maar dat is slechts schijn”, klinkt het.

“De partij staat niet aan de kant van de gewone werkenden. Enkel een strijd tegen besparingen en voor een degelijk sociaal beleid kan de basis vóór extreemrechts wegnemen”, zegt Arne Lepoutre, lid van Actief Linkse Studenten en Scholieren.

Vals sociaal imago

‘Extreemrechts – no way’ luidt de boodschap van de actievoerders van Actief Linkse studenten en Scholieren, ROSA en Blokbuster. “We geven geen ruimte aan extreemrechts om hun haat in de praktijk om te zetten. Na jaren van besparingen en aanvallen op onze levensstandaard, zijn CD&V, N-VA, Open VLD en sp.a afgestraft. Vlaams Belang kon zich afgelopen verkiezingscampagne een vals sociaal imago aanmeten”, luidt het. Nieuwe acties werden er in Gent dinsdagavond niet aangekondigd. Wel volgt er wellicht een nationale betoging in Brussel.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • simoens filip

  Ze zijn niet echt het voorbeeld van verliezers, Links is niet meer in de mode en 150 man wat is dat, pas maar op als rechts een op straat ga komen !!!

 • Ingrid Vantroostenberghe

  wahahaha. En dat gaat iets veranderen zeker

 • Erwin Fiers

  Tja.Nen goeien thuis zeker.Ge zou eens moeten op straat leven.Wat kennen jullie van het echte leven.Ons onderwijs moet neutraal blijven.Oordeel eerst over jezelf i.p.v.de leugens van jullie partijidolen te geloven.Het is niet omdat je fysica studeert dat je alles weet.Och.150 man.De moeite niet waard om in de media te komen.

 • freek de clercq

  Das echte democratie jongens!!! Zwakke verliezers

 • gaspard van de ketele

  Zij die het meest over democratie klappen kunnen het niet vinden met een democratische verkiezingsuitslag