Linkse bewegingen protesteren tegen lezing plastische chirurg Jeff Hoeyberghs

Enkele tientallen betogers lieten hun ongenoegen blijken.
RV Enkele tientallen betogers lieten hun ongenoegen blijken.
Woensdagavond omstreeks 19.30 uur zijn verschillende linkse bewegingen van de UFO in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat richting de Blandijnberg getrokken. Tientallen betogers wilden hun ongenoegen uiten tegen een lezing van plastische chirurg Jeff Hoeyberghs. Die werd georganiseerd door de rechtse studentenkring KVHV. 

Vooral de seksistische uitspraken van de plastische chirurg konden volgens de betogers niet door de beugel.  Hoeyberghs liet in het verleden optekenen dat “vrouwen doorheen de tijd compleet overbodig zijn geworden”. Ook kantte hij zich tegen de metoo-beweging. Volgens hem zouden “dames hun vrouwelijkheid beter uitspelen om positieve dingen te doen, zoals hun mannen tevreden stellen.” De organisatoren van de betoging noemden Jeff Hoeyberghs “aandachtsgeil”. Ze begrepen niet dat de Gentse universiteit de lezing toestond. 

Linkse discriminatie

De leden van het KVHV lieten het protest betijen. Ze keken vanop een afstand toe en gingen de confrontatie niet aan. “Extreemlinks pleit voor inclusie, openheid van debat en democratie”, zegt Robin Gouwy, praeses van KVHV Gent. “Maar ze kunnen er niet tegen als er een mening verkondigd wordt waar ze het niet mee eens zijn. Zuivere linkse discriminatie.”

De leden van het Gentse KVHV keken toe van achter de security.
RV De leden van het Gentse KVHV keken toe van achter de security.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stef Wuyts

  De ene dag betogen ze voor vrije meningsuiting, de andere dag betogen ze omdat iemand een andere mening heeft, rare mensen die linksen

 • Valentijn Jacobs

  Ze mogen het woord verdraagzaam nu toch eindelijk eens uit hun rode boekje schrappen, hebben die nu echt niets anders te doen, laat iedereen nu toch eens zijn gedacht doen hoe venijnig kun je nu zijn, als je niet mee kan regeren, er is zelfs een partij die al 40 jaar aan de kant staan, maar die gaan iedere dag gaan werken, begin daar ook eens aan.

 • patrick morel

  Linkse lange tenen en selectieve verontwaardiging.

 • DIRK VAN DESSEL

  Maar die chirurg is geniaal ! Uiteraard stoort dat Links....

 • Lucien Mertens

  Asociaal beleid, daar kan extreem slinks inderdaad goed over meepraten. Ze kunnen het zelfs niet hebben dat er andere meningen dan de hunne zijn, en àlle middelen om dat te verhinderen zijn toegelaten...véél extremer en agressiever dan rechts. Uiteraard enkel feit voor wie dit wil/durft zien.