Lezers verkiezen Cremerie Gérard tot beste ijssalon

Maxim Quintelier van Cremerie Gérard heeft de beste ijsjes van Gent.
Yannick De Spiegeleir Maxim Quintelier van Cremerie Gérard heeft de beste ijsjes van Gent.
De beste ijsjes uit onze regio? Die vind je volgens onze lezers bij Cremerie Gérard in de Limburgstraat. “Naast het verse ijs zijn onze ligging en het feit dat we over een salon beschikken extra troeven”, zegt uitbater Maxim Quintelier.

Cremerie Gérard is het ‘kleine broertje’ van de vermaarde Cremerie François uit Sint-Niklaas: het oudste ijssalon van ons land. Quintelier is opgetogen met de erkenning van onze lezers. “We maken onze ijscrème op basis van de gepasteuriseerde melk uit Sint-Niklaas volgens eigen recepten. Daarnaast kunnen onze bezoekers, in tegenstelling tot bij heel wat andere Gentse cremeries, rustig van hun ijsje genieten in onze zaak of op ons terras. Ook de openlegging van de Reep en de toekomstige heraanleg van het Maaseikplein spelen in onze kaart”, zegt Quintelier.

Yannick De Spiegeleir

Zijn eerste bezoekers zondag werden gevormd door een internationaal gezelschap: de Gentse Braziliaan Marcio Marinho bracht zijn Armeense vriendin Arpi Hovasapian en zijn mama Maria de Jesus Ferreira Marinho mee naar Cremerie Gérard. “Eigenlijk ben ik vooral verzot op de wafels hier, maar omdat het zo warm is vandaag proberen we een framboosijsje”, lacht Marcio.

Sinds twee jaar heeft Cremerie Gérard ook een take-away vlakbij het Gravensteen.
Foto Wannes Nimmegeers Sinds twee jaar heeft Cremerie Gérard ook een take-away vlakbij het Gravensteen.

Cremerie Gérard haalde het in onze verkiezing van beste ijssalon van Gent tot Wetteren van De Blekerij  uit Massemen en Talamini uit Gent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.