Levensloop schenkt opbrengst aan ziekenhuizen

De komende editie van de Levensloop in Gent vindt plaats op 27 april.
Wannes Nimmegeers De komende editie van de Levensloop in Gent vindt plaats op 27 april.
Tijdens de kick-off happening van Levensloop 2019 hebben de organisatoren de projecten bekendgemaakt die de opbrengst van de vorige editie ontvangen.

Zowel het AZ Sint-Lucas, UZ Gent als AZ Lokeren kunnen rekenen op een bedrag tussen 1.000 en 5.000 euro voor projecten op maat van kankerpatiënten. Het AZ Sint-Lucas maakt werk van een totaal revalidatieprogramma voor patiënten met kanker. Het UZ Gent koopt een handbike aan en richt een kindvriendelijke gespreksruimte in op de afdeling Oncologie en AZ Lokeren koopt een comfortabele zorgzetel aan voor haar oncologische dagkliniek.

Op 27 en 28 april, voor het derde jaar op rij, worden de Blaarmeersen opnieuw ingenomen door ‘Levensloop Gent’, een loop en wandelevenement waarvan de opbrengst integraal gaat naar de Stichting Tegen Kanker. Deelnemers uit verschillende teams lossen elkaar 24 uur lang af op een parcours rond een centraal evenementenplein waarop permanent animatie wordt voorzien. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Meer info op www.levensloop.be




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.