Levensgevaarlijke stunt op de snelweg: fietser rijdt langs de wagens op de E40 in Drongen

Fietser langs de E40.
Bertwin Minjauw Fietser langs de E40.
Een opmerkelijk tafereel op de E40 in Drongen vandaag: een fietser rijdt naast - en soms zelfs op - de autosnelweg terwijl de wagens hem met hoge snelheden voorbij zoeven. “We spraken hem aan op z'n gevaarlijke stunt, maar daar lag hij niet wakker van.”

Volgens ooggetuige Bertwin Minjauw was de fietser zich van geen kwaad bewust. “Ik stond hem op te wachten aan de oprit van het Esso-tankstation in Drongen. Een vrouw had hetzelfde idee en had hem al tot staan gebracht. Ze deed wat ik ook wilde doen: hem wijzen op zijn gigantische dommigheid. Hij is over de reling gekropen, waarna ik hem ook nog eens nariep. Hij leek wel stoned: ijzig kalm met een grote glimlach op z’n gezicht.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Jacobs

  Geef de fietsers voorrang op alle wegen, gedaan met het klagen van de fietsersbond

 • Ludwig Vanden Boer

  Dat komt allemaal door de straffeloosheid voor de 'zwakke' wegebruiker.

 • danny janssens

  Ben zelf ook fervent fietser......je moet het lot ook niet tarten. Hou je net als andere weggebruikers aan de wegcode en reglementeringen. Het is vooral dom om je leven voor dit plezier te riskeren. Bij een aanrijding breng je ook nog eens anderen in de problemen.

 • Ronny Van derschueren

  Rijbewijs afnemen simpel

 • Christian Vanden Bergh

  Hij heeft dik gelijk ! Schaf de fietspaden af het kost de bevolking geld en ze worden niet gebruikt.