Exclusief voor abonnees

Leven in Gent wordt duurder: prijsstijgingen voor sportkampen, parkeerboetes, kinderopvang...

Iedereen betaalt mee.
ANP XTRA Iedereen betaalt mee.
Dat Gent de komende 5 jaar 630 miljoen euro wil uitgeven wisten we al. Maar nu wordt ook duidelijk waar dat geld vandaan moet komen. Een groot deel komt uit het gemeentefonds, dividenden en onroerende voorheffing, maar Gent int ook zelf. Heel wat van die belastingen en retributies van de stad stijgen nu. Bedoeling is dat iedereen bijdraagt, maar dat er altijd nog sociale correcties zijn.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Sierens

  De echte Gentenaars worden de stad uit gepest door de invoer Belgen het stadsbestuur help daarbij het is hun kiesvee zeker van rood en groen,de blauwe burgemeester dat is maar voor het zicht die geeft geen bal te zeggen het opperhoofd is de groene Watteeuw zo komt Gent in handen van Turken Bulgaren Roemenen enz die alle hulp krijgen en een pak geld zonder te moeten werken,onveilige stad geworden waar we niet of bijna niet meer naartoe gaan.

 • Maarten Raman

  Vind ik een eerlijke en begrijpelijke keuze van het stadsbestuur. Ik zit er niets mee in om meer te betalen voor enkele diensten of boetes. Boetes heb je helemaal zelf in de hand en als de kwaliteit van de diensten ermee vooruitgaat betaal ik graag wat meer. Dat noem ik goed beleid!

 • Martine Casters

  En op die manier wil Gent jonge gezinnen aantrekken om de leegloop tegen te gaan, goe bezig !!! De liberalen laten voor de zoveelste keer zien waar ze kampioen in zijn, eerst zoveel mogelijk postjes pakken, dan zoveel mogelijk verkiezingbeloftes breken en ten slotte de gewone mens uitpersen gelijk een citroen.

 • Jan Van Gent

  Allemaal schuld van de stemmers voor rood, groen als je voor deze partijen stemt dan hebben ze u vroeg of laat bij uw pietje om het zomaar te zeggen . Met Geld smijten aan idiote zaken daar zijn ze wel specialist in de burger zal maar weer betalen. Nog steeds betalen we 10% op de auto taks en je mag amper nog in Gent binnen maar incasseren daar hebben ze geen probleem mee schaf dat dan ook af ! En de blauwe burgemeester die amper iets te vertellen heeft die zit op de stoel en kijkt er naar !

 • Annet Jek

  Mijn zus woont als.alleenstaande moeder in gent en kan nu al niet rondkomen. Terwijl.ze keihard werkt en geen gekke dingem doet. Nu.nog eens prijs kinderopvang verhogen, echt diefstal